Középhaladó éheseknek itt egy olyan főétel, mellyel biztos befutó leszel vendégeidnél.
Ami nélkül ne kezdj neki:
- 8 db csirke felsőcomb
- majoranna, só, bors
- 4 teáskanál méz
- 3 csepp citromlé /balzsamecet/
- 2 evőkanál olivaolaj
-1 dl víz
Amint előveszed a combokat, észre fogod venni, hogy bizony ebben csont van. Azt tudnod kell, hogy azért nem mellből csináljuk, mert az kiszárad, a comb viszont szaftos, puha marad, amilyennek mindenki szereti. Tehát fogjuk a husikat és ügyesen kicsontozzuk. Az első kettőnél ez még nehezen fog menni, de ne add fel, belejössz hamar. Ha készen van, tedd a combokat egy magasabb falú edénybe, de ne túl nagyba, akkora legyen, hogy pont beleférjen. Mehet rá a só, bors, majoranna, csurgassuk rá a mézt és a citromlevet, akinek van otthon kevés balzsamecetet is tehet rá. Meglocsoljuk az olivaolajjal és a vízzel, összeforgatjuk és letakarva a hűtőbe tesszük.
Most jön a varázslat! A SÜTÉS.. Vasalni fogjuk a pipit.
Teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, és a pácból kivett húsokat belehelyezzük. Kissé sisteregni fog, meg csapkodni, ha van fedő tegyük rá. Nos, most jön, ami még nem volt!
Előveszünk egy, a serpenyőnél 1-el kissebb méretű lábast, és rátesszük a csibékre, majd elkezdjük lefelé nyomni őket! Ezzel garantáljuk, hogy mindenképpen átsül, valamint a húsnedvek, mellyek kifolynak a nyomás által, isteni ízt kölcsönöznek étkünknek. Ha elfárad a kezed, akkor tégy valami súlyt a fazékba. Ha megpirult fordítsd meg, és ismételd meg a folyamatot.
Tipp: Ha van asztali grilled, akkor abban csináld!
Amit én még készítek mellé: 2 db nagyobb almából vágok 8 szeletet, serpenyőben vajat hevítek, beledobom az almát, meglocsolom mézzel és citrommal. Egyszer-kétszer megforgatom, és kész is.
Főzhetünk mellé rizst is, egy kicsit megvariálva keverjünk bele pörkölt, aprított mandulát.
Tálalás: Egy kupac rizs, rá az almaszelet, majd az egészre a vasalt csirkénk.
Jó étvágyat!