HTML

Éhesférfi

Gyors életek - gyors ételek.. Mire éhes egy férfi? Szexre, pénzre, hírnévre, sikerre, hírekre? Netán egy jó vacsorára? Akkor csapjunk bele a közepébe..

Címkék

allergia (1) autó (1) baj (1) barack (1) bejgli (1) beteg (1) blog (4) bor (2) budapest (2) büfé (1) csirke (2) desszert (1) dugó (1) ebéd (1) éhes (7) élet (2) ember (1) enni (1) este (1) étel (2) étterem (1) evés (1) fakanál (1) férfi (9) fiú (1) fotó (1) fotók (1) főz (2) főzés (4) funny (1) gyógyszer (1) gyorsétel (1) gyümölcs (1) hambi (1) hamburger (2) hellókarácsony (2) hús (1) inni (1) ital (1) kaja (5) karácsony (2) kép (1) kínai (1) kőbánya (1) konyha (2) kutya (2) lány (5) magyar (2) meki (2) méz (1) mit (1) nasi (1) (4) nyár (1) occó (1) onlineturi (1) orr (1) ország (2) orvos (1) orvosok (1) pest (1) pici (1) reggeli (2) resale (1) rizs (1) ruhacsere (1) sex (3) sör (2) süt (2) sütés (5) süti (1) szem (1) szex (6) szomjas (1) tejbegríz (1) természet (1) tojás (1) vacsi (1) vacsora (1) vasal (1) vendég (1) vicces (1) víz (1) Címkefelhő

Friss topikok

Ha a lány hatkor szól, hogy hétre jön és szét van fagyva..

mindenolyanzavaros 2008.11.29. 15:11

AZAZ: PÁR GYORS LEVES A HIDEG NAPOKRA.

Hagymaleves első randira :):

Vöröshagyma mindenkinek van otthon, nem? Na, akkor gyorsan megpucolunk 4-5 közepes fejet, megmossuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük őket. Kevés vajon megpároljuk a hagymát, közben a vízforralót feltöltjük és bekapcsoljuk. Mikor szép üveges a hagymánk, szórunk rá kevés lisztet (mondjuk egy csapott evőkanál), megforgatjuk, kicsit lepirítjuk, majd a forró vizzel felöntjük, belehajítunk 2 erőleveskockát, só, bors, szerecsendió, kicsit főzzük. Addig is készítünk két szelet pirítost, és sajtot reszelünk..

Ennél az ételnél is a tálalás az, amivel igazán aratni fogunk: magasabb leveses tányér --> leves --> félbevágott pirítós --> 1 kanál tejföl --> reszelt sajt

 

 

 

 

 

 

 

Brokkoli krémleves

Talán az egyik legjobb és legegyszerűbb leves a tarsolyomban. (bár előfeltétel egy kézimixer) Manapság mindig és mindenhol lehet kapni brokkolit, általában egy nagyobb virágot csomagolnak be, az bőven elég lesz nekünk. Kicsomagoljuk:), megmossuk és kissebb virágaira szedjük, általában jó nagy a törzse, ha nem öreg nem baj, mehet a fazékba az is. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy éppen ellepje! Ez fontos. Dobunk hozzá egy húsleveskockát, só, bors, szerecsendió és megfőzzük, gyorsan kész van az tuti. Pár kisdarab brokkolit kiveszünk, félretszünk. A többit még forrón óvatosan mixeljük, tud csapkodni, úgyhogy le a D&G pólóval:). Van aki így szereti, de mi megyünk tovább:

Egy kis doboz tejfölt simára keverünk egy edényben, majd a forró levesből átmerünk folyamatos keverés mellett, mikor sima egyenletes, akkor beleöntjük vissza a levesbe a cuccost, szintén jól elkeverve. (javasolhatok habverőt).

Tálalás: brokkolidarabok --> leves, kanál tejföl -->pirított zsemlekockák --> pici reszelt mandula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ínyenc raguleves "villám" módra. 

Ha az előző disznóvágásból maradt legalább 40 dkg sertéscomb, akkor nyert ügyünk van ezen étel elkészítéséhez.. És ha még a konyhakertben van egy adagnyi (350 g) vegyes tavaszi zöldségkeverék, akkor aztán hajrá. Liszt, tejföl tuti van otthon, só és bors is, tárkony már neccesebb, de nem baj, ha nincs. Ja és egy kis fej hagyma..

Csíkokra vágjuk a husit és egy kis olajon elkezdjük párolni 10-15 percig, ekkor hozzáadjuk a zöldség - mixet (mehet bele a fej hagyma is egészben, vagy akár egy kis gomba is), só, bors és azzal tovább pároljuk fedő alatt még egy jó negyed órát. Levesszük a fedőt és megszórjuk egy jó evőkanál liszttel (a fedőt ne feledjük levenni, mert kellemetlenségeink lesznek..):, kissé lepirítjuk, majd a kéznél lévő vízforralóból ráöntjük a lobogó vizet. Beledobunk egy húsleveskockát és tárkonyt ha van és lassú tűzön készre főzzük. (ez azt jelenti, hogy a hús és a zöldség is megpuhult és ha megkostóljuk, akkor finom..)

Tálaláskor egy kiskanál tejfölt és egy citromkarikát teszünk rá.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ehesferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr62794770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artclub 2008.12.03. 15:37:45

A főzés remek dolog, az ember kiélheti benne a kreativitását, lásd csirkés medve. Én ugyan másban élem ki, ezért hagyom, hogy a csajom főzzön. Ha pedig üres a hűtő, biztos, hogy az MSZP a hibás.
süti beállítások módosítása