És jöjjön egy desszert!
A lányokban általában az a jó, hogy értékelik, ha a fiú süt-főz. Pláne, ha desszertet is tud készíteni, akkor aztán..
Hogy mi az az NTM? A megoldás kézenfekvő - "Nem Tudom Mi" -
Hozzávalók: Készítünk egy keményebb tejbegrízt, hozzávalók:
- 1/2 liter tej, 1/2 dl víz
- 5 evőkanál búzadara (gríz)
- 2 evőkanál cukor, csipet só
Felforraljuk a tejet a cukorral és a vízzel, ami azért kell, hogy ne égjen le, majd folyamatos keverés mellett beleadagoljuk a grízt, kevergetve főzzük, amig sűrű nem lesz. Nekünk jó kemény tejbegrízre van szükségünk, d eaz 5 kanál dara elég lesz. Hagyjuk hűlni, ezalatt is szilárdabb lesz. És most jön a trükk, amitől nem egy síma tejbegríz lesz. A kihűlt tejbepapit két evőkanál segítségével nagyobb galuska alakúra formázzuk, ha tulságosan ragad, akkor a kanalakat langyos vízbe mártjuk. A formázott galuskáinkat forgassuk meg édes morzsába (1/2 rész zsemlemorzsa - 1/2 rész darált édes keksz), és bő forró olajba süssük ki. A kisült NTM- eket csepegtessük le és takarjuk le egy szalvétával. Közben nyissunk fel egy barackkonzervet és a fél barackokat tegyük egy kis felhevített vajas serpenyőbe, csurgassunk rá mézet, hogy karamelizálódjon, de jó a barack saját cukros leve is. Ügyesebbek flambírozhatják is, de nem lényeges. (inkább igyuk meg a konyakot):)
Kistányérra helyezzük a barackokat és a galuskákat és kész is a BARACKOS NTM!