Délben ettem a Piriputty pizzériánál egy szelettel 460-ért, 1 perc alatt megvolt, az íze addig se tartott.. Délután hullámokban tört rám az éhség, de kitartottam, hisz az idő pénz, nem fecsérlem ilyen felesleges dolgokra, mint az evés.
Na majd otthon!, gondoltam, és reményekel teli rontottam a konyhába egy gyors kézmosás után. 20.03. Hűtő kinyit:
- 3 db natúr medvesajt
- 1 fej hagyma
- a fagyasztóban leltem 3 szelet csirkemellet (mikro olvasztóprogi 5 perc)
- kis doboz főzőtejszín, ha nincs akkor 2 dl tej.
20.05: Nagyobb edényben sós víz fel a tűzhelyre, serpenyőbe pici olaj, összevágott hagymát dinszteljük (kis lángon), addig a kiolvadt csirkét csíkokra vágjuk, majd mehet a hagyma mellé pirulni, só, bors. (fagyasztott, kissé vizet enged, majd fehéredik) Ha a víz forrni kezd a másik edényben bármilyen tésztát beledobhatunk (csiga, spagetti, lúdgége..) Mikor a hús egyenletesen fehér kb. 8 perc, két csipet lisztel megszórjuk és megforgatjuk, majd felöntjük tejszínnel, vagy tejjel és beledobjuk a medvesajtot. Fedőt rá és főzzük kis lángon.
20.20: A tésztának kb 10-12 perc kell, leszűrjük, hőálló edénybe dobjuk egy kis vajjal..
20.27: Húsikostolás, szerintem kész, tányér asztalra, tészta, sajtos csirke rá és..
20.30: Sör kinyit, hátradől..
Mi volt ez? Ja! Legyen MEDVÉS CSIRKE vagy CSIRKÉS MEDVE!