HTML

Éhesférfi

Gyors életek - gyors ételek.. Mire éhes egy férfi? Szexre, pénzre, hírnévre, sikerre, hírekre? Netán egy jó vacsorára? Akkor csapjunk bele a közepébe..

Címkék

allergia (1) autó (1) baj (1) barack (1) bejgli (1) beteg (1) blog (4) bor (2) budapest (2) büfé (1) csirke (2) desszert (1) dugó (1) ebéd (1) éhes (7) élet (2) ember (1) enni (1) este (1) étel (2) étterem (1) evés (1) fakanál (1) férfi (9) fiú (1) fotó (1) fotók (1) főz (2) főzés (4) funny (1) gyógyszer (1) gyorsétel (1) gyümölcs (1) hambi (1) hamburger (2) hellókarácsony (2) hús (1) inni (1) ital (1) kaja (5) karácsony (2) kép (1) kínai (1) kőbánya (1) konyha (2) kutya (2) lány (5) magyar (2) meki (2) méz (1) mit (1) nasi (1) (4) nyár (1) occó (1) onlineturi (1) orr (1) ország (2) orvos (1) orvosok (1) pest (1) pici (1) reggeli (2) resale (1) rizs (1) ruhacsere (1) sex (3) sör (2) süt (2) sütés (5) süti (1) szem (1) szex (6) szomjas (1) tejbegríz (1) természet (1) tojás (1) vacsi (1) vacsora (1) vasal (1) vendég (1) vicces (1) víz (1) Címkefelhő

Friss topikok

Allergia Biznisz

mindenolyanzavaros 2009.08.29. 13:32

A téma nagyon is aktuális, sok ezer sorstársam tudja ezt évek óta és minden egyes allergia szezonban könnyes szemmel levegőért kapkodva rohanunk a segítő kezekhez - az orvosokhoz.

Én eleve nem vagyok orvos-párti és most természetesen ide kell írnom, hogy tisztelet a kivételnek, de sajnos én még nem tapasztaltam meg azt az érzést, hogy tisztelettel és hálával nézzek fel 8 évig vagy még tovább tanult embertársaimra, akinek neve elé odakerült a tiszteletet parancsoló "dr" betűpáros. Mint említettem régi motoros vagyok már az allergia iparban, úgyhogy nagyon nem lep már meg, mikor auguszus közepe, vége felé halálomon vagyok és a túlélésért küzdve, elhomályosult tekintettel, csöpögő orral végül is a háziorvosnál kötök ki. Sortársaim nyilván azt is tudják, hogy a minden évben változó szabályok miatt hol beutalóval, hol anélkül jutunk el az allergia szaktudoraihoz, hol felírhat a háziorvos allergia gyógyszer, hol nem, ezért én idén tudatosan kezdtem a körzetinél, hogy ott tudakozódjak a továbbiakról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várható módon a teljes káosz fogadott, kérdéseimre csodálkozó üres tekintetek, kétségbeesetten széttárt kezek és a tudatlanság mondattöredékei volt a válasz. Hogy kell-e beutaló, persze, írunk, abbol nem lesz baj, de kettőt is adunk, egyet a fül-orr-gégészetre, egyet a tüdőgondozóba, amelyik hamarabb fogad oda menjek. Ez oké, tisztességes ajánlat, de miért is menjek oda? Tényleg miért is, hisz ott van a teljes korképem és az összes gyógyszerem, hisz ezt mi is felírhatjuk, vagy nem? Hát igen az orrspray és a szemcsepp az oké, de sajnos a légzéskönnyítő spray miatt el kell mennem a tüdőgondozóba, mert azt csak ott írhatják fel. (megjegyzem, hogy említettem az orvosnak az éjjeli fulladásaimat, és a spray sűrgősségét..) Az allergiagyógyszerem meg nem vényköteles, vegyem meg nyugodtan, irány a gyógyszertár:

Nincs kedvem kerek mondatokban leírni az ott történteket:

- A sürgős légzéskönnyítő sray valóban vényköteles, de a háziorvos is kiírhatja, csak nem jár rá akkora kedvezmény

- a gyógyszerek legtöbbje olcsóbb receptre, 5-600 Ft-ot is spórolhattam volna.

- a három gyógyszerért, ami kb. 1 hónapos adag 6000 Ft-ot fizettem

- a gyógyszertáros felvilágosított, hogy jövőre valószínűleg ismét változik a rendszer..

 

Egy tavalyi eset jutott még eszembe, amikor is a nagy hírnévnek örvendő, szaktekintélynek titulált adjunktus asszony azt kérdezte tőlem, hogy melyik gyógyszert írja fel nekem... Azt hittem nem jól hallok. Évekig tanul valaki, hogy orvos legyen, évtizedekig fizeti az ember a TB-t, hogy ha szükség van rá, akkor megfelelő ellátásban részesüljön, és egyszer csak megkérdezi az orvos a betegtől: melyik gyógyszert írjam fel?

A legjobb, hogy jegyezzem meg a szitúációkat, meg az ételeket, amitől a legerősebbek a tüneteim: Szezonban a zsebkendő rá van tűzőgépezve az arcomra és éjjel is napszemüvegben járok, milyen naplót vezessek erről?

 

Hogy mi ebben az egészben a biznisz???

A fenti történések Magyarországon, Budapesten, azon belül is Kőbányán játszódtak. Miből van a legtöbb kőbányán? (sörből, mondhatnák a viccesek) De az igazság ez:

GYÓGYSZERGYÁRBÓL ÉS PARLAGFŰBŐL!

Nem kell észkombájnnak lenni, hogy összerakjuk a képet: passzív önkormányzat, passzív orvosok, virágzó gyógszeripar és virágzó parlagfű..

 

Ja, és a lépcső alján a a vörös szemű, csöpögő orrú proletár.. 

Címkék: budapest beteg magyar orvos orr ország gyógyszer nyár allergia szem baj kőbánya orvosok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ehesferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr981346218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása